tisdag 29 januari 2008

Chévrelasagne

till 4 portioner

500 g lammfärs (jag använde blandfärs, funkade också bra)
olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
4 msk chilisås
2 dl köttbuljong
salt och svartpeppar
1 stor aubergine
2 burkar crème fraiche
200 g chèvreost (getost)

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen i olivolja i en stekpanna under några minuter. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Lägg lök och vitlök i färsen och rör om. Tillsätt timjan, tomatpuré, chilisås och köttbuljong. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär auberginen på längden i plattor.
Blanda crème fraiche och smulad chèvre i en skål och smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela färsen i botten på en ugnsfast form. Täck med aubergineplattor och ett lager ostcrème. Lägg på ytterligare ett lager köttfärs och toppa med aubergineplattor och ostcrème. Grädda i ugn i ca 30 minuter. Servera med en god tomatsallad.


Receptet är lånat från boken "GI in the city" av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson

2 kommentarer:

Linda sa...

Fuskade även idag men det blev en gihamburgare, pommes & ramlösa på max, så kan det gå..
Men letat efter en ny bil hela dagen.
Men stått 20 minuter på crossen & kört med gummiband

Malin sa...

Gumman!
Hur går det?
Full fulle eller?
Fy vad körigt det är under veckorna och jag hinner ju inte kika in hos alla...men till helgen...då ska jag ägna mig åt alla bloggvänner.
Massa kramar till dig