lördag 20 juni 2009

Midsommarafton 2009

Då var det dags att reflektera lite över Midsommaraftonen 2009.
Har satt mig ner i soffan (som jag i och för sig suttit i stora delar av dagen redan) med dator och kamera och tänkte försöka ge mig på att ge en bild av min dag igår.

Eniro.se hade gett oss informationen att vägen mellan Malmö och Kisa skulle ta nästan 5 timmar att köra så det var bäst att bege sig iväg i tid. Halv åtta satt vi således i bilen på väg. De småländska skogsvägarna kan vara svåra att tas med så det gällde att ha ordentligt med tid på sig. Vår lilla Bengt, ja GPS:en alltså, hade en lite annan uppfattning än eniro och det gick bra mycket kvickare att ta sig fram än det var tänkt. Tack och lov verkade inte heller Kisa vara midsommarmålet nummer ett för så många andra firare så vi var ganska ensamma på vägarna.

Runt lunchtid var vi framme. Har jag missat att nämna det tidigare så firades alltså midsommaraftonen hos Jinns pappa med familj i Kisa.
En riktigt härlig klassisk midsommar.

Sill, potatis och annan sommarmat förtärdes utomhus, om än under tak i tältet, då det kom lite skurar titt som tätt. Till detta rosé! Sommar när den är som bäst.

Efter god mat (och efter att vi sett Sverige förlora mot Italien i U21 EM som ni ser härintill) så skulle det spelas kubb och det var då jag passade på att smita ifrån och göra mitt lilla midsommarinlägg här nedanför.

Det kan vara svårt att förstå men jag skall verkligen inte vara med och spela kubb. För dem som känner mig kommer det inte som en överraskning att jag är dålig förlorare, för dem som inte känner mig kan det dock bli en obehaglig överraskning att se exakt hur dålig förlorare jag är och då framför allt i spel som innebär att man kan förstöra för det andra laget/de andra motspelarna. Kubb är här ett typexempel precis som Fia med knuff.

Nej! Jag vill med en gång säga att denna egenskap inte är nåt jag är stolt över. Men nu finns den där och jag tar mitt ansvar genom att göra allt jag kan för att inte delta. Denna gången lyckades jag tack och lov. Och det är för allas bästa det kan jag lova. Jag kom ut i trädgården igen lagom för att hejja fram de sista kasten.

När detta spel var klart tvingades jag till att delta i en form av pilkastningsspel. Dessa människor visste alltså inte alls vad de gav sig in på. Jag tvingades alltså inte enbart delta i ett spel. Det innefattade att jag skulle kasta pil. Det kan bli farligt för vem som helst ju! Kan dock berätta med en gång att det slutade bra och att ingen skadades. Däremot höll jag på att göra en "Robinson - Elenor". Dvs vinna hela skiten för att jag inte räknades som ett hot. Jag slutade tvåa, inte direkt rättvist. Men till slut lyckades jag i alla fall pricka tavlan med de flesta av mina pilar. Det är galet vad tiden går sådanahär dagar.

Kvällen utomhus slutade med klassisk korvgrillning och sen var det dags att bege sig inåt innan man frös ihjäl. Också klassiskt på midsommar om ni frågar mig.

Någonstans kring midnatt började mina ögonlock trilla ihop och när flera deltagare på festen bestämde sig för att bege sig hemåt bestämde jag mig för att traska en våning och och sluta mina blå även jag. Sagt och gjort. Festen fortsatte ett par timmar till (utan mig, kan ni förstå det :-) bland annat Jinn och Nina här ovan höll ut ända till tretiden och jag tackade gud för mina öronproppar.

Jag summerar min midsommar som en toppendag. Härliga omgivningar, god mat, trevligt sällskap och god stämning (trots att jag deltog i div. lekande). Det här får göras om helt enkelt.
Ser redan fram emot nästa midsommar!
Men innan dess har jag ett mål att nå och dit når man inte genom att äta pizza som jag gort idag. Har en resa att göra också, Paris var det va eller vad säger du Daniel ;-)


Imorgon är det hemresa som gäller, GI-mat likaså! På måndag skall det fyllas i staplar på Håll koll.
Ny vecka och nya tag.
Kram och pepp vänner och fortsatt trevlig midsommahelg

1 kommentarer:

Emma sa...

Vad kul ni ser ut att ha haft! Lagom med lite aktiviteter/spel och resten fest, så ska det vara!

Kör försiktigt idag och hoppas ni får en skön avslutning på helgen!