lördag 6 februari 2010

Lite gott o blandat en lördag

Det har varit tyst här på bloggen.
Det finns en anledning till det.

Den förklaras inte i en enda mening men man kan väl säga att jag inte mår så prima och försöker hålla näsan ovanför vattenytan. Den lilla sjukdomsdippen i början av veckan tog hårt på mig och min kropp framför allt och jag har haft sjuka smärtor i rygg och nacke de senaste dagarna. Därav försöker jag hålla mig ifrån datorn, alla timmar framför den tror jag är en av de bidragande orsakerna.
Utöver det har jag haft fullt upp med plugg och jobb. Men en veckorapportering i Rivstarten blir det ändå imorgon, utan tvekan. Men i övrigt kommer det nog att komma dåligt med stöttande och peppande härifrån. Jag skall fortsätta hålla mig borta från tangenterna och istället koncentrera mig på maskinerna på gymmet och försöka bättra på musklernas liv och leverne inne i kroppen. Hoppas de finns kvar så de inte har tröttnat på mig fullständigt.

I veckan fick jag en kommentar från PiaJohanna som är deltagare i Rivstarten. Hon skriver såhär:

Jag har varit i rivstarten nu i 4 veckor och hade tänkt gå över till nystart men tvekar lite. Sist lade jag på för mycket kolhydrater för snabbt och gick upp 2kg... Det var inte så kul. Har du nåt bra tips på hur du gör?

Ja du, det är knivigt det där. Har själv haft lite problem med det där så jag är nog inte rätt person att svara, men jag tror att det finns kloka människor därute som har bättre svar en jag. Eller hur? Hur har ni gjort?

I veckan har jag också fått en Award av Gorgina. Jag tackar och bockar och ska hantera den såsmåningom. Ska bara försöka få rätsida på mina ömmande leder och muskler först. Men till dess värmer Awarden hjärat.

Ikväll är det äääääääntligen dags för Mellopremiär. 60 sekundersklippen är lyssnade på måååånga gånger redan. Och snart sitter jag här i soffan med ett fånigt leende på läpparna (kanske en tår av lycka trillar nerför kinden) och så börjar det. Som jag har längtat!

Nåväl, tillbaka till verkligheten.
Imorgon är det redovisning av Rivstart vecka 5. Hojta till med ditt resultat. Jag saknar MÅNGA!

Mitt resultat denna veckan har jag nästan glömt. Men så var det inte mycket att hänga i julgranen heller. -0,1. Jag är glad för det lilla!

Kram och pepp på er allesammans.

12 kommentarer:

Studentskan sa...

Jag tar det lite soft med vägningen nu ett tag, så rapporterar ingen vikt denna vecka. Mitt resultat kan alltså stå kvar som -1,6kg.
Lycka till med att piggna på dig och få igång musklerna igen :)
Kram!

Ida J sa...

veckans resultat...
totalt hela perioden: -0,5
ingen förbättring åt rätt håll alltså... surt sa räven, målet är långt bort...men men....kämpar på

Cissi sa...

Hej,
Ingen vidare vecka för vägning det här (månatlig plåga och uppsvullen som få) så +/-0 blir veckans rapportering.
Krya på dig och hoppas rygg/muskler ger med sig!

/Cissi

Yasha sa...

Jag har gått över till något som är ett mellanting mellan Rivstart och nystart känns det som, men det funkar för mig. Jag äter i princip bara kolhydrater måltiden före jag ska träna ett lite hårdare pass och då är det quinoa och/eller en rågkuse som gäller. I övrigt äter jag rätt likt Rivstart.

Det har visat sig att jag mår bäst så. Jag är otroligt känslig när det gäller kolhydrater och det är inga mängder jag behöver få i mig av de här livsmedlen för att jag ska känna mig uppblåst och trött och enormt sugen. Till och med av låg-GI-maten.

Så jag begränsar mig och mår toppen. Just nu lite uttråkad bara, men jag kom på att det blir jag ju med jämna mellanrum även utan GI. Måste hitta lite matinspiration.

Vi får hjälpas åt att peppa nu, krya på dig Cornelia!

Ingegerd sa...

Ny våg o +0,1 kg tyvärr men inte så illa ändå...

Malin sa...

Det blev ingen veckovägning för mig denna vecka.. Peppkram

Mor Duktig sa...

Hej! Ta hand om dig!

Jag väger 67,4 idag... men jag ska försöka hinna väga mig imorgon också.

Jessica sa...

trenden fortsätter:

Jessica: 0kg

Men jag vet att till nästa vecka kommer det hända mycket ;)

Peppkram och grattis till minuset

Stina sa...

Oj, din stackare. Hoppas du kryar på dig!

Jag har gått ner 0,8 denna veckan.
Kram

Fru Venus sa...

Ta det lugnt och krya på dig!

Carina sa...

Hej!

Denna vecka har jag gått ner -1 kg. Så totalt på 3 veckor så är det -2 kg. Jag hade önskat att jag gått ner mer men på grund av värk så har jag inte kunnat träna på hela tiden. Så jag är ganska nöjd ändå.

Pilla sa...

Hoppas du mår bättre! Ta hand om dig. Kram kram