måndag 29 december 2008

Lite "catch-up"

Gårdagen
Som jag nämnde hade jag sjukt svårt att hålla mig ifrån datorn igår. Jag hade bestämt mig för att ha en datorfri dag och jag kunde hålla mig. Men jag skulle verkligen ha velat blogga igår för det kändes som en riktigt bra dag.
Jinn fick upp mig redan kl 9:00 och innan frukost hann vi både ta en 45 minuters promenad och åka och tvätta bilen. Den var inte riktigt sig själv efter de dryga 150 milen tur och retur till Sälen. Efter frukost hann jag med en sväng på stan med diverse ärenden innan det var dags för lunch. Det blev laxen med ädelostsås och rivna morötter. Hade dagen varit slut där hade den ju varit riktigt bra men nu är det inte så väl.


Vi bestämde oss nämligen för att gå på bio, vi såg "Vi hade i alla fall tur med vädret - igen", inte den den bästa filmen jag sett, och till det blev det både godis och popcorn. Så himla onödigt!!! Det var ju inte ens gott. Snälla ni påminn mig om det om jag får såna där idéer igen.


Dagen idag
Även idag var vi uppe vid 9 och tog en promenad som blev lite kortare idag eftersom jag trodde mig ha en klipptid bokad kl 11. När jag klev in på Salongen just den tiden meddelade mig dock min kära frisör att jag var en timme för tidig. Hur lyckades jag med det??? Det innebar att jag och Jinn hann med en sväng på stan, vi hade nämligen målet inställt på Åhléns och deras julavdelning. 50% rabatt på hela sortimentet. Smart tyckte vi och insåg snabbt att det även var halva priset på - trilla inte av stolen nu - julgranar! Vi skulle köpa ny gran i år (plastgran såklart, då) men brydde oss inte om det eftersom vi valde att åka till Sälen. Men nu slog vi till och köpte en för halva priset. Det fanns de som glodde när vi kom bärande på en julgran genom stan idag...


Kl 12 blev det sedan dags för klippning till slut och det blev mörkare och en hel del kortare idag. Lyckas inte få någon bild där jag inte ser galen ut så ni får stå ut med denhär bilden.

Nu i eftermiddag har vi alltså varit på våra kära jobb och gjort div. nödvändigheter o och sen har vi varit och handlat mat inför nyårsfton. Nyårsafton som skall tillbringas hos Maja och Carl, tillsammans med 6 andra och 15 efterrätter. Jag förstår att det krävs en förklaring till det och den kommer, det lovar jag. Nu däremot är det dags att prata om nåt helt annat. Nämligen...


Rivstart 2009
Jag tycker att det är vansinnigt kul att vi är 13 st inkl mig själv som är med på denna nystart 2009. Just nu är följande anmälda:
Hallonpajen
Nenny
Svärmor (alltså min svärmor, som inte har någon blogg men som ändå hänger på)
Bella
Emmy
Malin
Syster (alltså min syster som även hon hänger på, i tysthet skriver hon, men då vill jag förklara kära syster att det blir inte helt i tysthet när du skriver det i kommentaren :-)
Helen
Angel
Linruz
Annie
Malin

Rivstart 2009 kör alltså igång med invägning/start 2009-01-02 och har sin sista vägning 2009-02-27 (2009-03-01 för er som har vägning på söndagar). Det är flera av er som är anmälda som redan har kört igång och har en pågående viktresa och det är naturligtvis helt OK. Eftersom vi alla har olika vägningsdagar spelar det ingen roll vilken dag du redovisar ditt resultat. Maila mig eller lämna en kommentar hur det har gått. Veckans resultat presenteras varje söndag här på bloggen under etiketten "Rivstart 2009 - veckans resultat". Veckonumreringen följer kalenderveckorna. Exempel: alla vägningar som görs mellan 12-18 januari redovisas alltså i vecka 3:s resultat. Frågor? Hojta till! Har du inte anmält dig ännu? Anmäl dig nu, släng in en kommentar om när du har vägningsdag och vilket mål du har för dessa åtta veckor.


Själv börjar jag nu spåna på mina andra mål för 2009 och jag har en hel del. Berättar mer om dem senare. Spånar också på en liten årskrönika över 2008 men det tar lite tid, mycket vatten har runnit under broarna som man säger...

Nu är det dags att stänga ner för idag. Ny dag och nya tag imorgon. Och ja, det blir en morgonpromenad imorgonbitti också. Lite tjuvstart på det nya livet.
Kram och pepp

9 kommentarer:

Tjockisen sa...

Har läst din blogg ett tag och ser fram emot att få höra dina mål. Lycka till med allt!

Nenny sa...

Jag vet inte riktigt hur många kilo jag vågar satsa på. Vill inte sätta för högt men vill heller inte sätta för lågt. Ett rimligt mål borde vara 7 kilo på den tiden. Japp jag säger 7 kilo. Jag måste kämpa lite!! Jag kommer dessutom att köra godisfritt under jan och feb. =)
Vägningsdag torsdag.

Kul att så många vill hänga på!!
Nu kör vi!!!

Kram

Anonym sa...

Nä hur skulle jag kunna vara tyst nu? Det har jag ju aldrig klarat och nu vill jag ju att alla får veta att jag lyckas.
Mäter istället för väger!
"Yvonne"

elinor sa...

Hejsan jag heter Elinor och bor i Kungälv jag hade gärna velat vara med på Rivstart 2009 om jag fick de=) hoppas du mailar mig på elinor99@hotmail.com

hoppas jag anmälder mig på rätt ställde=)

Lotta sa...

Hej!
Klart att jag skulle vilja vara med i rivstarten 2009 - men min första vv-vägning blir inte innan måndag 3 eftersom de har helgstängt. Ska iväg och handla idag o även försöka få till ett litet batteri till min våg vilket gör att jag kanske kan väga mig hemma så länge...
Lotta

Anonym sa...

Hejsat, du blev ju jättefin i nya frissan :)
/P

yllet sa...

Hej! Jovisst är jag på! Jag kör vägning fredagar och kommer ha en liten widget hos mig som visar min status. Målet för perioden är -7 kg. Jag kör som Nenny!

KRAM!!!

MissyElliot sa...

Jag är med!
Har vägning på måndagar och målet för dessa veckor är -5 kg. Jag vet, kanske lite i underkant, men blir det mer är det ju en bonus!
;-)

MissyElliot sa...

Ojdå, glömde lägga till att jag i min viktblogg kommer att ha lite egna uppdateringar och så
http://MissyElliot.blogg.se/viktblogg

Ha en härlig nyårsafton
kramiz