Har ju ätit denna köttfärsgratäng ett par gånger den senaste tiden och fått frågan om receptet på denna så här kommer det, dock utan bild på skapelsen.
Till 6 personer behöver du:
800 g zucchini
800 g nötfärs (jag brukar dock använda blandfärs)
2 gula lökar
500 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1 dl vitt vin
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 krm malen muskotnöt
2 tsk timjan
olja till formen och att steka i
3 dl grädde
2 dl riven ost
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 225°. Ansa zucchinin och skär den i skivor. Smörj en ugnssäker form med olja. 2.Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i olja och lägg över i en kastrull tillsammans med krossade tomater. Koka upp och krydda med tomatpuré, vin, salt, peppar, muskot och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.
3. Varva zucchiniskivor och köttfärsblandning i formen. Blanda samman grädde och riven ost och slå blandningen överst i formen. Ställ in gratängen i ugnen och sänk temperaturen till 175°.
Grädda gratängen i 25 minuter eller tills zucchinin är mjuk och ytan fått vacker färg.
Receptet kommer ifrån GI-viktkoll
Bjuden på Trerätters – barnens julklapp
4 timmar sedan
1 kommentarer:
Tjena tjejen! Hur går det? För mig går det inte alls bra med vikten.. .:( nya tag snart....
Kram! :)
Skicka en kommentar