torsdag 30 april 2009

Köttfärsgratäng med zucchini

Har ju ätit denna köttfärsgratäng ett par gånger den senaste tiden och fått frågan om receptet på denna så här kommer det, dock utan bild på skapelsen.

Till 6 personer behöver du:
800 g zucchini
800 g nötfärs (jag brukar dock använda blandfärs)
2 gula lökar
500 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1 dl vitt vin
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 krm malen muskotnöt
2 tsk timjan
olja till formen och att steka i
3 dl grädde
2 dl riven ost

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°. Ansa zucchinin och skär den i skivor. Smörj en ugnssäker form med olja. 2.Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i olja och lägg över i en kastrull tillsammans med krossade tomater. Koka upp och krydda med tomatpuré, vin, salt, peppar, muskot och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.
3. Varva zucchiniskivor och köttfärsblandning i formen. Blanda samman grädde och riven ost och slå blandningen överst i formen. Ställ in gratängen i ugnen och sänk temperaturen till 175°.

Grädda gratängen i 25 minuter eller tills zucchinin är mjuk och ytan fått vacker färg.

Receptet kommer ifrån GI-viktkoll

1 kommentarer:

Bella sa...

Tjena tjejen! Hur går det? För mig går det inte alls bra med vikten.. .:( nya tag snart....

Kram! :)