Det har varit lite brist på blogglusta ett par dagar men nu känner jag att den sakta börjar komma tillbaka. Har just avnjutit lunchen här på jobbet. Det blev matlåda - Köttfärs och zuccinigratäng, en gammal klassiker.
Igår, mina vänner, var jag ute på ny mark när det gäller matlagning vill jag lova.
Vänta er inga mästerverk, detta avslöjande kommer snarare att bekräfta hur usel jag är på att var och agera i köket.
Fisk! Vi vill äta mer fisk. Har hört att det skall vara bra. Vårt enda bidrag till menyn när det gäller fiskrätter har hittills varit Laxen1 och Laxen2.
Laxen1 hittar ni receptet på här.
Laxen2 har jag lånat från Åse och det receptet hittar ni här.
Nu vill vi äta vit fisk har vi fått för oss, vilket innebar att Jinn igår rockade loss i fiskdisken (den frysta fiskdisken då den färska var stängd, jag som trodde vi bodde i en storstad!).
Torsk blev det!
Hur hanterade vi då denna för oss nya råvara. Jo med hjälp av lite inspiration på nätet gjorde vi som följer.
Torskfiléerna bäddades in i ett foliepaket tillsammans med tomat, purjolök, citronpeppar, salt, pepppar, timjan och chilipulver samt lite smör. In i ugnen ca 30 min på 175 grader. Till detta kokades sommargrönsaker och broccoli samt såsen i Åses laxrecept som jag nämnde ovan.
Smaskens till sista slicken. En bild på härligheten kommer, men den ligger i kameran som jag inte har här på jobbet just nu.
Rekommenderas varmt!
tisdag 28 juli 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Ja du den där laxen hos Åse den är verkligen smaskens ;)
Tack för din uppmuntarn :) Det värmer
Kram
Vi gör ofta torsk i folie, mkt gott!
Kan varmt rekommendera att grilla hoki-filéer. Mkt smarrigt. Glöm inte att olja gallret först så de inte fastnar.
lycka till =)
Det ska jag prova imorgon! Låter gott!
Skicka en kommentar