lördag 5 januari 2008

Laxfilé med ädelostsås och morotssallad

Laxfilén kan stekas i panna eller grillas på träkolsgrill.

Ingredienser:
Till 2 personer behöver du:
2 portionsbitar laxfilé
1 msk smör
salt
1/4 spansk peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl crème fraiche
20 g ädelost
1 tsk fiskfond
2 msk vatten
färsk oregano

Så här gör du:
1. Rosta chilifrukten i en torr het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar utan att brännas. Ta ur kärnorna om du vill ha mildare smak. Blanda samman chili, crème fraiche, ost, fond och vatten. Mixa till en slät sås.
2. Bryn smöret i en stekpanna. Stek laxfiléerna ca 2 min på varje sida.
3. Värm hastigt såsen när det är dags att servera laxen och tillsätt hackad oregano.

Morotssalladen görs enligt följande:

Ingredienser:
2 stora morötter
50 g rucolablad
2 tsk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
½ tsk sesamfrön
Så här gör du:
1.Skölj och ansa rucolabladen och lägg dem på ett fat. Skölj, ansa och skala morötterna. Riv dem grovt.
2.Lägg morötterna ovanpå rucolabladen och droppa över oljan. Pressa saften ur citronen och droppa över. Strö över sesamfröna.
Smaklig måltid!

1 kommentarer:

Cee sa...

Mmm det ser gott ut på bilden. Blir riktigt sugen på lax det var så länge sedan =) måste utt och handla lite lax imorgon.
Lycka till med vågen... massor av pepp till dig =)
/Cee