fredag 6 februari 2009

Melodifestivalen - deltävling 1 Göteborg ett första utlåtande

Ja då var vi igång och dagen till ära är det nu Schlagerrosa här på bloggen!

Imorgon går första deltävlingen av stapeln och redan idag kl 13.00 släpptes enminutsversionerna på svt.se. Efter att ha lyssnat igenom alla bidrag en gång har jag knåpat ihop ytterst personliga omdömen om vart och ett av dem.1. Nina Söderquist - Tick Tock
Bruttan från TV3:s musikaltävling ställer nu upp i sin första melodifestival. Och min allra första spontana åsikt kring låten är: skrikigt, rockigt och intetsägande. Men efter att ha lyssnat igenom den lilla snutten minst 10 gånger till har den fastnat rejält. Trots att jag inte är nåt rock-freak tilltalar den mig. Denhär blir farlig.

2. Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
Jonathan är den minst namnkunnige i ett i övrigt för svenska folket ganska välkänt startfält i Göteborg och jag tror att det blir svårt för honom att ta sig vidare till Globen. Inte heller blir det bättre av att låten är en dålig version av någon av Jimmy Janssons lugnare alster. Den här låten kommer jag att hoppa över när den kommer i min iPod. Dags för den berömda kissepausen redan nu!

3. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
Vid första lyssningen blev jag fruktansvärt besviken. Men låten växer. Som första anteckning skrev jag: Disney, Lejonkungen3! Den hade blivit perfekt filmtema. Det är inte det bästa jag har hört av Shirley - men det är klart annorlunda än hennes tidigare bidrag i festivalen. I den förkortade versionen får man höra avslutningen, jag är grymt nyfiken på början och hoppas att den är mäktig. Shirley är definitivt med och slås om platserna i Globen.

4. Scotts - Jag tror på oss
2:orna i Dansbandskampen ställer upp med bidraget som Linda Bengtzing sägs ha tackat nej till och visst låter det Bengtzing så långt örat kan nå! Bidraget blir farligt och vi skall inte underskatta Dansbandssveriges SMS-tummar. Men hjälp mig, låter inte bidraget som nån gammal Anne-Lie Rydé dänga???

5. Emilia - You´re my world
En typisk Emilia-låt i mitt tycke, om än lite mer upptempo. Ganska intetsägande. Emilia läspar och skriker om vart annat och jag tror att det blir platt fall för hennes storstilade comeback!

6. Alcazar - Stay the night
Om jag beskyller Emilia för att läspa är inte denna gamla välkända grupp sämre. Låten är klassik Alcazar-disco. Lite europop och en klistrig refräng (är förresten lite osäker på om det var mer text i låten än titelns 3 ord, jag hörde inte mer). Det är inte det mest träffsäkra jag har hört dem göra men den sitter efter en eller max två lyssningar. Tar den sig vidare till Globen eller andra chansen tror jag dock att folket hunnit tröttna till dess. Lina, Tess och Andreas behöver inte boka flyg till Ryssland i vår.

7. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Min goda vän Fia brukar när hon skall be om något riktigt snällt (och inte tror att hon får det) säga: ah schnälla!!! Svårt att förklara i text men det är en blanding av lite sluddrande och halvtyska. Har ni svårt att greppa det kan ni lyssa på Caroline af Ugglas låt så har ni det. Dags för kvällens andra kissepaus. Var alla andra bidragen så dåliga alltså så att detta kom med...

8. Marie Serneholt - Disconnect me
Marie får nog nöja sig med att följa med sin Måns till Globen (utan egen biljett). Jag är ganska säker på att vi redan har hört de bidrag som tar sig vidare och Marie har inte så mycket att sätta emot med denna Tamagouci-disco-europop-låt. Marie som inte är någon "live"-artist får det nog lite svårt att sätta tonerna och jag tror hon går samma öde som Velvet till mötes. Det blir nog 5:e platsen.

Nå vilka går vidare då? Såhär tror jag (därmed inte sagt att det är mina favoriter)
Direkt till Globen:
Scotts och Nina Söderquist
Till andra chansen:
Shirley och Alcazar
Den trista 5:e platsen:
Marie Serneholt

Det återstår att se hur mycket koll jag har. Nu börjar det...

9 kommentarer:

Pierre sa...

Jag hoppas innerligt att Scotts inte får tillräckligt många röster! Har inget emot Scotts i sig, men låten håller verkligen inte måttet. Men men, det ska bli riktigt kul i morgon!

Jessica sa...

Vad kul att läsa dina åsikter om låtarna :)
Ska bli spännande att se medlodifestivalen imorgon!
Min 11-åring har laddat i flera veckor nu ;)

Ha en jätte mysig helg!!

Saphire sa...

Hoppas det är bra, har vägrat höra låtarna i förväg då en del är bättre och en del sämre live (läs tex. The Ark som är skapliga i studio men sög live när det kom till kritan).

yvva sa...

Grattis nu blev det ju ner igen (du har så lite kvar då är det alltid segt) Jag kom på att jag ska ju ner nästan lika mycket som du ska väga ;-))

bantarbritta sa...

Oh, jag tyckte faktiskt också att Nina överraskade lite! :) Annars verkar vi tycka rätt lika i övrigt med. :D

Schlagerpinglan sa...

Själv hoppas jag på Alcazar och Shirley (än så länge). Kanske även Marie och Nina. Ser fram emot en härlig kväll i alla fall. :)

Bella sa...

plus-minus-noll var mitt resultat i fredags... :(

Pierre sa...

Nåååå, när kommer utvärderingen av resultatet..? ;)

I våran lilla vrå ( C ) sa...

När jag skriver detta så är det ju Söndag (kväll)... Men jag såg oxå fram emot Melodifestivalen, en liten nörd som man är *fniss*

Hade inga förväntningar, som vanligt hade jag heller inte hört låtarna tidigare på dagen. Men när jag sen sitter där i soffan, vilken besvikelse!!! Uch, va trist Melodifestivalen va i år.. Vart tog glamouren vägen?! Låtarna va ju skit! Men min favvis Alcazar vann, så ett litet + blev det ju..
Hoppas det blir bättre nästa Lördag.

KRAM