söndag 8 februari 2009

Melodifestivalen - deltävling 1 Göteborg - Mina tankar kring resultatet

Inte sedan Martin Stenmarck gick och vann hela kalaset med Las Vegas har jag haft en sådan antiklimaxkänsla som igår. Man kan ju konstatera att mina tippningar i förra inlägget gick åt pipan. Men just det gör mig inte så mycket eftersom jag inte tippade med hjärtat utan hur jag trodde svenska folket skulle rösta.
Efter att ha tittat på bidragen ytterligare en gång idag begriper jag fortfarande inte hur Emilia kunde gå direkt vidare till Globen, en tjej med mindre utstrålning får man leta efter. Okej om låten hade varit bra, men inte det heller. Jag gillade Emilia för 10 år sen och har lyssnat mycket på hennes musik men det här var hästlängder från den.
Att Alcazar äntligen gick direkt till final var däremot välförtjänt! Vilken show. Beroende på motståndet de kommande veckorna kan de mycket väl ta hem helta tjottaballongen som Luuk hade sagt. Ja kanske till och med hela kalaset i Moskva. Deras nummer ligger rätt i vår lågkonjunkturstid.
Scotts och Caroline till andra chansen är inte så mycket att säga om åtminstone inte när man betänker att Jonathan Fagerlund fick fler röster än Shirley. Då kan vad som helst hända. Nog för att det inte var det bästa Shirley har gjort men så dåligt var det inte!
Petra Mede - som jag varit mycket skeptisk till som programledare - får av mig godkänt. Många av skämten var riktigt kul och när det inte stämde riktigt kändes det som att det var SVT som hade problem med tekniken snarare än att skämten var dåliga. Pausunderhållningen får de dock jobba på, det var ingen höjdare!
Inför nästa vecka känns det som att vad som helst kan hända. Plötsligt känns det inte så självklart att Måns kommer att hämta ut sin biljett till Globen i Skellefteå, det kan lika gärna vara så att nästa anhalt blir Norrköping för hans del, i alla fall om svenska folket bestämmer.
Den som lever får se... på lördag!

2 kommentarer:

ywa sa...

Till och med Ugglas var bättre än Emilia! Jag är inte glad i henne heller men igår hade det varit bättre!
Du ser en musikalisk analfabet som jag sitter och följer melodifestivalen (ditröstad av familjen fast jag skulle ju aldrig erkänna att jag tycker det är lite bra *skratt*)
Kram

Johanna sa...

Håller verkligen med om Emilia! Gillar Mede, men fasen kan hon inte lära sog en enda replik utantill??? Hon lusläser manus hela tiden!
Kram